vineri, 25 septembrie 2009

Fondul Social European

FSE ajuta prin fondurile europene la imbunatatirea activitatii de angajare a somerilor si munctorilor in Piata Unica, prin cresterea mobilitatii lor si prin facilitarea adaptarii la schimbarile industriale, in particular prin instruire vocationala si reinstruire, precum si prin sistemele de recrutare.
Prin aceste fonduri europene se acorda sustinere financiara actiunilor de formare si reconversie profesionala ca si celor vizand crearea de noi locuri de munca.
In cadrul obiectivelor “Convergenta” si “Competitivitate regionala si ocuparea fortei de munca”, FSE pune la dispozitie fondurile structurale pentru:
1. Cresterea adaptabilitatii lucratorilor, a intreprinderilor si antreprenorilor in vederea anticiparii si aplicarea unui management al schimbarii economice;
2. Imbunatatirea accesului la angajare si incluziune sustenabila pe piata muncii a persoanelor inactive, prevenirea somajului;
3. Intarirea incluziunii sociale a categoriilor dezavantajate;
4. Intarirea resurselor umane.
Din sfera activitatilor eligibile pentru aceste fonduri europene nu vor face parte TVA, dobanzi la credite, achizitionarea de infrastructura, bunuri mobile depreciabile, bunuri imobile si terenuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu